Wenger tužan zbog odlaska Rodgersa
Foto:EPA

Irski stručnjak napustio Redse

Wenger tužan zbog odlaska Rodgersa

S. Bošković

Trener Arsenala, Arsene Wenger, otkrio je da je tužan zbog odlaska Brendana Rodgersa sa klupe Liverpoola.

Irski stručnjak dobio je otkaz nakon što je u Merseyside derbiju odigrao 1:1 sa Evertonom. Liverpool igra očajno ove sezone, što u Premier ligi, što u Evropskoj ligi.

Wenger je priznao tugu, te je pohvalio kvalitete 42-godišnjeg trenera:

"Uvijek sam tužan kad neko dobije otkaz. Mislim da je Rodgers kvalitetan trener. Nažalost, pritisak na trenera uvijek  je prevelik", rekao je Wenger, te još dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije imao sreće da osvoji Premiership. Bio je bliže osvajanju titule od trenera koji su tu bili prije njega. Ali ovako stvari funkcioniraju i želim mu svu sreću. Uvjeren sam da će brzo pronaći novi posao".

Rodgers je Liverpool ostavio na desetom mjestu u Premier ligi nakon deset odigranih kola. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije