Wenger u svom stilu komentarisao video tehnologiju

"Bili bismo prvaci Evrope 2006. godine"

Wenger u svom stilu komentarisao video tehnologiju

E. Čaušević

Francuski stručnjak Arsene Wenger izjavio je da podržava ideju FIFA-e da uvede video tehnologiju na fudbalske utakmice, te da je to sjajan potez za poboljšanje regularnosti ovog sporta.

Menadžer Arsenala priznao je da je pratio utakmice Kupa Konfederacija upravo zbog video tehnologije koja debituje na ovom takmičenju. Sudije su već imale pune ruke posla, te je video tehnologija u nekoliko navrata pomogla da se ponište ili priznaju golovi.

Wenger je izjavio da mu je žao što ova inovacija nije došla ranije u fudbal jer je siguran da bi s Arsenalom osvojio Ligu prvaka 2006. godine kada je londonski klub u Parizu poražen od Barcelone sa 2:1. Topnici su vodili sa 1:0, no Blaugrana je nakon preokreta stigla do pobjede i postala prvak Evrope.

"Izabrao bih gol za izjednačenje Barcelone u finalu 2006. godine kada su ga postigli iz ofsajda. Mi smo pola sata prije kraja vodili sa 1:0 i bili smo veoma blizu da osvojimo Ligu prvaka. To je jedini trofej koji mi nedostaje u Arsenalu. Da je tada postojala video tehnologija siguran sam da bi mi postali prvaci Evrope 2006. godine u Parizu", rekao je Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi