Wenger u velikim problemima pred početak Premiershipa
Foto: EPA

Ne računa na čak 11 igrača?

Wenger u velikim problemima pred početak Premiershipa

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri Arsenala u petak pred domaćim navijačima igraju utakmicu protiv Leicestera u okviru prvog kola engleskog Premiershipa.

Nakon više od dva mjeseca pauze konačno nam se vraća engleski Premiership od kojeg se ove sezone očekuje dosta uzbuđenja. Sezonu otvaraju u petak Arsenal i Leicester koji će odmjeriti snage na Emiratesu. Topnici su već otvorili sezonu na najbolji način osvajanjem Community Shielda protiv Chelseaja.

Navijači Arsenala nadaju se da bi njihov klub ove sezone konačno mogao da osvoji titulu prvaka nakon više od deset godina pauze. Jasno je da je konkurencija u Engleskoj žestoka, no Topnici imaju nade da je njihov tim konačno sazrio da napravi iskorak i postane prvak.

Međutim, pred utakmicu protiv Leicestera trener londonskog kluba Arsene Wenger našao se u velikim problemima. Arsenal muku muči sa povrijeđenim igračima, a postoji mogućnost da Wenger neće moći računati na čak 11 fudbalera za susret protiv Lisica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najveći problem francuskom stručnjaku prave povrede Mesuta Ozila i Aarona Ramseyja koji nisu igrali u nedjelju protiv Chelseaja, ali postoji mogućnost da se oporave za Leicester. Pored njih utakmicu će sigurno propustiti Gabriel Paulista, Laurent Koscielny, Jack Wilshere, Santi Cazorla, Joel Campbell, Francis Coquelin i Per Mertesacker.

Upitno je da li će za početak sezone biti spremni Shkodran Mustafi i Alexis Sanches koji su imali nešto duži odmor zbog Kupa Konfederacija i oni su se tek nedavno priključili treninzima svog kluba.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi