Wenger uzvratio legendi Arsenala
Foto: EPA

Nakon što ga je Tony Adams kritikovao u svojoj knjizi

Wenger uzvratio legendi Arsenala

Nakon što je nekadašnji kapiten Arsenala, legendarni Tony Adams, žestoko iskritikovao trenera londonske ekipe Arsena Wengera u svojoj novoj knjizi, Francuz je odlučio uzvratiti.

Adams, koji je prošle godine napustio poziciju u Arsenalovom omladinskom pogonu, nakon što je prihvatio poslovnu ponudu iz Kine, u svojoj autobiografiji je napisaa da je Wenger četiri puta spriječio njegov povratak na Emirates.

Nekada sjajni nogometaš, Adams je ovog aprila preuzeo trenersku poziciju u, sada već bivšem, španskom prvoligašu Granadi, ali je ova ekipa izgubila sve utakmice od njegovog dolaska.

"Ako si napravio dobru karijeru kao igrač nekog kluba, to ti ne daje 'božansko' pravo da se vratiš kada poželiš", poručio je Wenger Adamsu.

U svojoj autobiografiji Adams je istakao i da je Wenger loš trener, ali mu je Francuz poručio da "sada ima priliku pokazati svima šta on može uraditi u ovom poslu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tužno je to. Zapošljavate ljude za koje smatrate da vam mogu pomoći da budete uspješni. Nije baš da neki bivši igrači nisu nikada napuštali klub. Kada im je bilo u interesu da odu, odlazili su", dodao je Wenger.

Nekadašnji kapiten Arsenala je napisao i da ga je vjerovatno Wenger vidio kao konkurenciju u klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi