Wenger zadovoljan nakon pobjede protiv Leicestera
Foto: EPA

Mendžer Arsenala očekivao tešku utakmicu

Wenger zadovoljan nakon pobjede protiv Leicestera

D. Rakanović

Menadžer Arsenala Arsene Wenger rekao je da je znao da će utakmica protiv Leicestera biti teška, kao i da je veoma zadovoljan sa novom pobjedom. 

Arsenal je večeras slavio protiv Leicestera sa minimalnih 1:0. 

"Mogli ste vidjeti da smo imali teške noge od nedjelje, ali bili smo ozbiljni, nismo im davali nikakve šanse. Možda nam je falilo malo brzine u igri da ih potpuno izbacimo iz njihove igre. Međutim, i oni su se branili veoma dobro", rekao je Wenger.

Francuski stručnjak je zadovoljan sa tri boda. 

"Na kraju mislim da je pobjeda nagrada za način na koji je moj tim odigrao utakmicu i preuzeo inicijativu. Sve u svemu jako smo zadovoljni sa pobjedom, jer smo znali da će biti veoma teško doći do tri boda večeras", rekao je Wenger.

On je dodao da je ova pobjeda zadržala Arsenal u borbi za prve četiri pozicije u Premier ligi koje bi im obezbijedile nastup u Ligi prvaka slijedeće sezone. 

"Moramo da pobijedimo naše utakmice i zato ne možemo biti zadovoljni ako odigramo bez golova. Moramo ići na sve ili ništa i tražiti pobjede po svaku cijenu", rekao je Wenger. 

Ipak, nije sve bilo dobro večeras za Arsenal, jer se povrijedio defanzivac Koscielny, a još uvijek se ne zna koliko je ozbiljna njegova povreda. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Koscielny ima problem sa koljenom, ali ne znam koliko je ozbiljno", kratko je rekao Wenger. 

Arsenal se nalazi na šestoj poziciji sa 60 bodova, dok četvrtoplasirani Manchester City ima četiri boda prednosti. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi