Wenger želi mladu zvijezdu Real Madrida

Asensio na meti Topnika

Wenger želi mladu zvijezdu Real Madrida

E. Čaušević

Arsenal ovog ljeta nije bio mnogo aktivan na tržištu, te je Arsene Wenger doveo pojačanja samo za pozicije za koje je smatrao da mu trebaju.

Topnici su ovog ljeta doveli Seada Kolašinca koji je kao slobodan igrač stigao iz Schalkea, te Alexandrea Lacazzetea iz Lyona. Iako je sezona u Engleskoj već počela čini se da francuski stručnjak ima namjeru da na Emirates dovede novo pojačanje i to iz redova Real Madrida.

Prema pisanju engleskih medija Arsenal je zainteresovan za mladog igrača kraljevskog kluba Marca Asensija koji lagano izrasta u zvijezdu ovog kluba. Asensio je oduševio u pripremnim utakmicama, te u meču Superkupa protiv Barce kada je bio strijelac u pobjedi od 3:1.

Ovaj 21-godišnji fudbaler neće imati minutažu koju očekuje ove sezone jer je konkurencija za mjesto u startnoj postavi zaista žestoka. Navodno, to bi mogao biti razlog njegovog odlaska iako Asensio ne krije da je sretan na Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

The Sun je objavio jutros da Wenger razmišlja o tome da aktivira otkupnu klauzulu mladog igrača Reala koja iznosi 72 miliona funti. U tom slučaju ukoliko se Arsenal dogovori sa Asensiom oko uslova on će bez problema preći na Emirates. Ipak, teško je očekivati da će se ovaj transfer realizovati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi