Wengera čeka posao iz snova ako napusti Arsenal
EPA

Tvrde mediji u Engleskoj

Wengera čeka posao iz snova ako napusti Arsenal

Engleski nogometni savez ponovo će učiniti sve da iskusni Arsene Wenger preuzme reprezentaciju. 

Nakon što je Sam Allardyce i zvanično dobio otkaz u engleskoj javnosti se mnogo govori o njegovom nasljedniku, a u moru kandidata najbolje kotira Arsenalov trener Arsene Wenger kojem na kraju sezone ističe ugovor. 

U krovnoj kući engleskog nogometa su spremni pričekati kako bi Wengeru istekao ugovor, pa će tako reprezentaciju dok se ne imenuje novi selektor u iduće četiri kvalifikacijske utakmice protiv Malte, Slovenije, Škotske i Španije voditi Gareth Southgate. 

FA je htio angažovati Wengera i prije nego što je došao Allardyce. Kada su ga novinari pitali da li bi mogao voditi englesku reprezentaciju, odgovorio im je: "Zašto ne? Nikada ne bih isključio tu mogućnost, ali sam sretan u ovom klubu i fokusiran sam na njega. Engleska je moja druga domovina. Bio sam izvan sebe kada je ispala od Islanda na Evropskom prvenstvu. Nisam mogao vjerovati."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, Allardyce je napustio reprezentaciju nakon što je ulovljen kako nudi savjete kako zaobići pravila FA-a kod transfera igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi