Wengerova uspješna misija: Dogovoreno veliko pojačanje
Foto: EPA

Thomas Lemar od januara u Arsenalu

Wengerova uspješna misija: Dogovoreno veliko pojačanje

M. Šljivak

Ekipa Arsenala dogovorila je veliki transfer za januarski prelazni rok.

Novi član Topnika iz Londona će postati aktuelni fudbaler Monaca Thomas Lemar, a ekipa sa Emiratesa će za njegove usluge izdvojiti čak 92 miliona funti.

Lemar će s Arsenalom u januaru potpisati petogodišnji ugovor i na sedmičnom nivou će zarađivati 250.000 funti.

Menadžer kluba Arsene Wengere želio je dovesti 21-godišnjeg Francuza i u ljetnom prelaznom roku. Ipak, do transfera nije došlo, ali ni francuski stručnjak nije odustao.

Prethodnih dana je najavio kako će sigurno biti nova ponuda za Lemara. To se na kraju i desilo, pa ćemo ovog sjajnog fudbalera od januara gledati u engleskoj Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Francuski Monaco je tako napravio još jedan fantastičan posao kada su transferi u pitanju, a dolazak Lemara znači i da će klub vjerovatno napustiti Čileanac Alexis Sanchez.

Thomas Lemar će postati uvjerljivo najskuplji fudbaler u historiji Topnika, a prethodni rekorder je bio Mesut Ozil koji je Realu plaćen "skromnih" 42.5 miliona funti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi