Werder sa šest pogodaka ispratio Stuttgart kući

Bundesliga

Werder sa šest pogodaka ispratio Stuttgart kući

D. Vejo

Fudbaleri Werdera iz Bremena večeras su u okviru 32. kola Bundeslige na svom terenu uvjerljivim rezultatom savladali ekipu Stuttgarta, bilo je 6:2 (3:1).

Prvo poluvrijeme bolje je otvorio domaćin. Na prvo uzbuđenje čekalo se svega 10 minuta kada se u listu strijelaca na asistenciju Pizzara upisao Bartels koji donosi prednost Werderu. Međutim, gosti se nakon primjenog pogotka bude pa tako u 26. minuti gol za izjednačenje postiže Didavi. Mreža Stuttgarta ponovo se zatresla u 33. minuti kada sreće nije imao štoper gostujuće ekipe Barba koji je loptu skrenuo u vlastitu mrežu.

Rezultat prvog dijela postavio je Oztunali u 42. minuti meča. Na odmor se otišlo rezultatom 3:1.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti. U toku je 53. minut a na 3:2 smanjuje Barba koji je prethodno postigao autogol. Zatim, novo uzbeđenje desilo se u 64. minuti a na 4:2 povisuje Pizzaro. Peti gol Werdera dijelo je Bartelsa u 80. minuti utakmice kojem je to ujedno i drugi gol na utakmici. A konačnih 6:2 postavio je u 86. minuti Ujah.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja Bundeslige ostala su još dva kola. Werder zauzima 15 mjesto na tabeli dok je Stuttgart pretposljednji tim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi