Wesley Sneijder se vraća u Italiju?

Napušta Galatasaray

Wesley Sneijder se vraća u Italiju?

D. Rakanović

Holandski fudbaler Wesley Sneijder ovog ljeta će napustiti ekipu Galatasaraya. 

Holanđanin ima ugovor sa turskom ekipom do narednog ljeta i nema namjeru da ostane u Turskoj, pa će potražiti novu destinaciju.

Nakon što su se pojavile spekulacije da bi mogao karijeru nastaviti u američkoj MLS ligi, danas italijanski mediji izvještavaju da je Sampdorija zainteresovana za njegove usluge. 

Kako prenosi Sky Sport Italia, Sampdorija je dogovorila finansijske uslove sa Sneijderom koji bi za dvije godine ugovora trebao zaraditi 2,5 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sneijder bi više volio vratiti se još jednom u italijansku Seriu A, nego ići u MLS ligu u trideset trećoj godini, pišu italijanski mediji. 

Podsjetimo, Sneijder je u Galatu stigao u januaru 2013. godine za oko 7,5 miliona eura, a prošle sezone je odigrao 28 mečeva u turskom prvenstvu te je postigao pet pogodaka uz čak 15 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti