West Ham bez Valencije do tri mjeseca

Povrijedio se ponajbolji igrač

West Ham bez Valencije do tri mjeseca

Ekvadorac Enner Valencia (25) trebao je biti udarna špica West Ham Uniteda za ovu sezonu, ali "čekićari" će prvu trećinu sezone morati igrati bez njega.

Valencia je prošlog četvrtka na utakmici Evropske lige protiv Astre (2:2) povrijedio koljeno i gležanj, međutim do danas i pregleda kod specijalista nije bilo poznato koliko ga dugo neće biti na terenu.

"Tek sljedeće sedmice ćemo sigurno znati treba li na operaciju ili ne. Mala je vjerovatnost da će morati na operaciju, a ako sve bude po planu na terenu će ponovo biti za 10 do 12 sedmica", izjavio je šef medicinske službe West Hama, Stijn Vandenbroucke.

Hrvatski trener Slaven Bilić tako će tim za uzvrat s Rumunima, ali i početak premijerligaške sezone morati slagati bez Valencije koji će se sljedeće tri sedmice kretati pomoću štaka. Nakon toga počinje s rehabilitacijom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham u prvom kolu nove sezone Premier lige gostuje kod Arsenala, koji je sezonu otvorio osvajanjem Community Shielda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.