West Ham na Bilićev rođendan do prve pobjede u sezoni

Huddersfield pao u Londonu

West Ham na Bilićev rođendan do prve pobjede u sezoni

West Ham je večeras na Olimpijskom stadionu u Londonu savladao Huddersfield sa 2:0 i tako došao do svoje prve pobjede, ali i prvih bodova u novoj sezoni Premier lige.

Domaći su od početka utakmice bili bolji tim na terenu, ali se čvrsti Huddersfield dobro branio i nije dozvolio West Hamu da dođe do ranog vodstva koje su priželjkivali domaći navijači. Najbliži pogotku bio je Chicharito, koji je iz sjajne pozicije pogodio prečku u 13. minuti.

Ayew je u 64. minuti zamijenio upravo Chicharita i ispostavilo se da je to bio Bilićev potez utakmice. Napadač iz Gane je samo osam minuta kasnije asistirao Obiangu za vodeći gol West Hama, koji je postignut uz dosta sreće, da bi u 77. i sam pogodio za konačnih 2:0.

Interesantno, West Ham je do prve pobjede u sezoni stigao na 49. rođendan Slavena Bilića, kojem je večerašnja utakmica lako mogla biti i posljednja na klupi londonskog kluba s obzirom da vjerovatno ne bi 'preživio' četvrti uzastopni poraz na startu sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je ovom pobjedom pobjegao sa začelja tabele i sada je 18. sa tri boda, dok je Huddersfieldu ovo bio prvi poraz u sezoni. Novajlija u ligi do večeras nije čak primio niti jedan gol, a priliku za povratak dobrim rezultatima imat će za vikend protiv Leicestera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi