West Ham poslao ponudu za Williama Carvalha
Foto: EPA

Fudbaler Sportinga na meti mnogih klubova

West Ham poslao ponudu za Williama Carvalha

Vezni fudbaler lisabonskog Sportinga, William Carvalho, se ovog ljeta dovodi u vezu s velikim brojem ekipa koje su zainteresovani za njegove usluge.

Osim nekoliko engleskih ekipa poput Arsenala i West Bromwich Albiona, za Carvalha je, navodno, zainteresovan i Juventus. Ipak, zvaničnih ponuda od ovih kluba još uvijek nije bilo, ali zato jeste iz West Hama.

Naime, trener Čekićara Slaven Bilić je izuzetno zainteresovan za Carvalha, pa je ovaj londonski klub poslao zvaničnu ponudu Sportingu i to u iznosu od 25 miliona funti.

Međutim, Carvalhova otkupna klauzula iznosi 39.5 miliona funti, a lisabonski klub u dosadašnjim prelaznim rokovima nije bio raspoložen da razgovara o mogućem sniženju Carvalhove cijene i pronalaženju kompromisa s zainteresovanim klubovima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog toga će čelnici West Hama i Slaven Bilić morati iskoristiti sve svoje pregovaračke vještine kako bi sjajni 25-godišnji veznjak pojačao Čekićare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi