West Ham: Pravdu protiv Sportinga ćemo tražiti na sudu

Zbog propalog transfera Carvalha

West Ham: Pravdu protiv Sportinga ćemo tražiti na sudu

E. Čaušević

Jedno od najkomplikovanijih pregovaranja ovog ljeta bio je eventualni dolazak Williama Carvalha iz Sportinga u West Ham.

Portugalski igrač je nekoliko dana prije završetka ljetnog prelaznog roka dogovorio uslove sa engleskim klubom i čekao je samo da Sporting prihvati ponudu iz Engleske. Ipak, na iznenađenje mnogih lisabonski klub je odlučio odbiti ovu ponudu iako je ranije poručio West Hamu da ća Carvalho svoju karijeru nastaviti u Londonu.

Iz West Hama su nakon ove "izrade" osuli paljbu po klubu iz Lisabona, a jučer su čelnici londonskog kluba poručili da će tužiti Sporting zbog ovog poteza. Iz Lisabona su poručili prvobitno da West Ham uopšte nije poslao zvaničnu ponudu, te da je to glavni razlog zašto se transfer nije desio.

"Mi ćemo dokazati da smo u pravu, te da je Sporting glavni krivac što se ovaj transfer nije desio. Iz Lisabona pokušavaju da nas prave budalama, ali svi znamo pravu istinu i to ćemo dokazati preko suda. Šokirani smo da se jedan renomirani klub može ovako ponašati", poručili su iz West Hama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi