West Ham traži pojačanje u Bugarskoj
Foto: EPA

Igrač Ludogoretsa Jonathan Cafu na meti londonske ekipe

West Ham traži pojačanje u Bugarskoj

U West Hamu će se ove sedmice održati sastanak na kojem bi čelnici kluba trebali odlučiti o mogućem transferu zvijezde bugarskog Ludogoretsa, Jonathana Cafua, u ekipu iz Londona.

Cafu se 2015. godine pridružio drugom timu Ludogoretsa, da bi nakon samo dvije utakmice bio prekomandovan u prvi tim ove ekipe.

Od tada je Jonathan Cafu postao ponajbolji igrač ekipe. On je do sada u 62 nastupa postigao 21 pogodak za bugarski klub, uključujući i gol protiv Arsenala u Ligi prvaka.

Uz West Ham, navodno se i Leicester, ali i novi član Premier lige, Brighton, interesuju za usluge ovog brazilskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je da je velika razlika u kvalitetu engleskog i bugarskog fudbala, međutim vrlo je vjerovatno da će se brazilski krilni igrač željeti okušati u nekoj od jačih evropskih liga, a prema vijestima iz Engleske, jedan od ovih klubova je njegova sljedeća destinacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi