White Hart Lane izgleda neprepoznatljivo

Tottenham gradi novi stadion

White Hart Lane izgleda neprepoznatljivo

E. Čaušević

Tottenham je u minuloj sezoni odigrao posljednju utakmicu na legendarnom White Hart Laneu čije rušenje je ubrzo nakon toga počelo.

Londonski klub je prekinuo tradiciju koja je bila duga 118 godina jer je odlučio da će izgraditi novi stadion koji će ih koštati nevjerovatnih 800 miliona funti. Posljednji meč Tottenham je odigrao protiv Manchester Uniteda prije nekoliko sedmica, a odmah dan kasnije počelo je rušenje legendarnog stadiona.

Bageri su ušli veoma brzo na White Hart Lane koji danas izgleda zaista neprepoznatljivo. Novi stadion Tottenhama gradi se velikom brzinom i trebao bi biti spreman na ljeto 2018. godine. On će imati kapacitet od 61.000 gledatelja, što je za 23.000 više od starog stadiona.

Potražite više informacija na temu Premier league:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi