Wilfried Zaha potpisao petogodišnji ugovor
Foto: EPA

Ostaje u Crystal Palaceu

Wilfried Zaha potpisao petogodišnji ugovor

Reprezentativac Obale Slonovače Wilfried Zaha iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri.

U dresu Crystal Palacea je nekadašnja nada Manchester Uniteda odigrala 35 utakmica u Premier ligi uz učinak od sedam pogodaka i jedanaest asistencija.

Iako se Zaha pred ljetni prelazni rok povezivao sa nekim većim klubovima, jučer je zvanično potpisao novi petogodišnji ugovor sa Crystal Palaceom i ostat će stanovnik Londona.

"Palace je u mom srcu i ova priča nije završena", poručio je 24-godišnji ofanzivac nakon produženja saradnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wilfried Zaha je rođen u Abidjanu ali od malena živi u Engleskoj i prošao je sve omladinske selekcije ovog kluba, iz kojeg je 2013. godine otišao u Manchester United za 12 miliona eura.

Na Old Traffordu nikada nije dočekao svoju šansu i 2015. ga je Palace ponovo otkupio od Crvenih đavola za 3,9 miliona eura, što se ispostavilo kao pravi potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi