Willy Sagnol se izvinio zbog rasizma

Trener Bordeauxa

Willy Sagnol se izvinio zbog rasizma

Trener Bordeauxa Willy Sagnol javno se izvinio zbog svojih komentara o afričkim igračima koji su protumačeni kao rasistički.

Nekadašnji francuski reprezentativac je na press-konferenciji uoči subotnjeg meča sa Lensom rekao da mu je "žao, ukoliko je svojim izjavama šokirao, ponizio i povrijedio ljude".

Među onima koji su izrazili ogorčenje zbog Sagnolovih komentara je i trener Lensa Antoine Kombouare.

Bivši defanzivac Francuske i Bayerna rekao je ove nedjelje u intervjuu za lokalni list Sud Ouest da je prednost afričkih igrača u činjenici da "nisu skupi, ali su spremni da se bore na terenu". 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Fudbal, međutim, nije samo stvar fizičke snage, već i tehnike, inteligencije i discipline", rekao je Sagnol. 

On je zbog rasizma u ovoj izjavi izazvao kritike u francuskoj sportskoj javnosti, a posebno bivšeg francuskog defanzivca Lilian Thuram.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.