Wilmots: Ne znam hoću li ostati selektor
Foto: EPA

Imao je tako dobru ekipu, ali...

Wilmots: Ne znam hoću li ostati selektor

Fudbalska reprezentacija Belgije prepuna je velikih imena i fudbalera svjetskog kalibra, ali šta im to vrijedi kada su eliminisani od objektivno slabije selekcije Velsa.

Sjajna belgijska generacija je na posljednja dva velika takmičenja bila među favoritima za najviši plasman, ali rezultat je izostao. Ispadanje u četvrtfinalu svakako je neuspjeh za selekciju koja spada među najvalitetnije na svijetu, a glavnog krivca mnogi vide u Marcu Wilmotsu.

Belgijski selektor našao se na udaru javnosti, a nakon završetka utakmice protiv Velsa dobio je pitanje vezano za budućnost na klupi Crvenih đavola.

"Ne mogu sada pričati o tome, jer još uvijek ništa ne znam. Nije vrijeme za to... Treba pričekati, a odluku ću donijeti i saopštiti nakon završetka Evropskog prvenstva", poručio je Wilmots.

Marc Wilmots je selektor Belgije od 2012. godine, a prethodno je radio kao pomoćni trener u toj selekciji. Opći dojam je da je od ekipe s kojom raspolaže jednostavno morao izvući više...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi