Wilmots objavio spisak, na njemu nema Mirallasa i Vermaelena

Crveni đavoli nikad jači

Wilmots objavio spisak, na njemu nema Mirallasa i Vermaelena

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će tri dana nakon susreta 2. kola kvalifkacija za Evropsko prvenstvo s Velsom, koji je na programu 10. oktobra, na stadionu Bilino polje u Zenici ugostiti selekciju Belgije.

Selektor Belgijanaca Marc Wilmots, koji su prvi favoriti u našoj, danas je objavio spisak fudbalera na koje računa za duel sa Zmajevima.

Na Wilmotsovom spisku se nalaze tri golmana Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Jean-François Gillet (golmani). Odbranu, vjerovatno nikad jaču belgijske reprezentacije, Wilmots će sastaviti od osam pozvanih defanzivaca. To su: Toby Alderweireld, Laurent Ciman, Jason Denayer, Vincent Kompany, Nicolas Lombaerts, Sébastien Pocognoli, Jelle Van Damme i Jan Vertonghen.

Igrači veznog reda su: Nacer Chadli, Kevin De Bruyne, Steven Defour, Moussa Dembele, Marouane Fellaini, Radja Nainggolan i Axel Witsel, dok će napadačka opcije biti: Yannick Ferreira-Carrasco, Eden Hazard, Adnan Januzaj, Romelu Lukaku, Dries Mertens i Divock Origi.

Na spisku sasvim očekivano nema Kevina Mirallasa i Thomasa Vermaelena, a mnoge je iznenadio i poziv fudbaleru Zenita Axelu Witselu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.