Wilson i Dinamo se ispromašivali, Modri poraženi u Škotskoj

Celtic slavio protiv Modrih

Wilson i Dinamo se ispromašivali, Modri poraženi u Škotskoj

Dinamo Zagreb poražen je u Škotskoj od ekipe Celtica rezultatom 1:0 i tako ostao na tri osvojena boda nakon dva kola u grupi D. U drugom susretu, Salzburg je nakon preokreta pobijedio Astru sa 2:1 u Rumuniji.

Susret je sjajno počeo za škotski tim jer je već u šestoj minuti Celtic došao do prednosti. Sjajnu asistenciju Stokesa u gol je pretvorio Commons. Dinamo je djelovao izgubljeno u prvih dvadesetak minuta a onda je na scenu stupio Wilson Eduardo koji je festival promašaja otvorio baš u dvadesetoj minuti. Zatim je osam minuta kasnije pogodio prečku iz izgledne prilike za pogodak. Celtic je još jednom zaprijetio prije poluvremena ali je neprecizan bio Commons.

U drugom poluvremenu je Dinamo zaigrao mnogo bolje i uspostavio terensku inicijativu. Najbolju priliku na utakmici je u 55. minuti propustio već spomenuti Eduardo, koji je nakon sjajne asistencije Soudanija ostao sam na desetak metara od gola ali se istakao golman domaćih. 

Do kraja susreta su obje ekipe imale nekoliko prilika za pogodak, a najbolju je imao Soudani pred sami kraj susreta. Dinamo večeras jednostavno nije mogao postići pogodak iako su imali mnogo prilika, i sasvim sigurno imaju za čime žaliti na kraju ovog susreta.

Salzburg je, nakon remija u prvom kolu protiv Celtica, večeras slavio u Rumuniji protiv Astre sa 2:1. Povela je Astra u 15. minuti pogotkom Japanca Seta, ali je Salzburg već do poluvremena uspio preokrenuti rezultat. Kampl je pogodio u 36. minuti za poravnanje da bi potpuni preokret zaključio Johnathan Soriano u 42. minuti susreta. Ostalo je do kraja 2:1, i Salzbug je tako došao do prve pobjede u Evropskoj ligi.

Evropska liga, grupa D

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Celtic - Dinamo 1:0
Astra - Salzburg 1:2

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.