Witsel odabrao kineski novac

Odbio Juventus i prihvatio 72 miliona eura

Witsel odabrao kineski novac

M. Šljivak

Axel Witsel odabrao je novi klub.

Iako se 27-godišnji Belgijanac povezivao s prelaskom u redove Juventusa, on se zbog novca predomislio, te se odlučio na odlazak u Kinu.

Witsel je prihvatio ponudu novog kineskog prvoligaša Tianjin Quanjiana, kojeg s klupe predvodi nekadašnji reprezentativac Italije Fabio Cannavaro.

Belgijanac će ovom timu uzeti ogroman novac. Plata mu je 18 miliona eura po sezoni, što je četiri puta više nego što mu je po ugovoru trebao plaćati Juventus.

Witsel je član Stare dame trebao postati proteklog ljeta. Stigao je u Torino, čekao je na ljekarske preglede u hotelu, no njegov aktuelni klub Zenit je u posljednji čas odustao od prodaje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je sada sve bilo spremno za dolazak u redove italijanskog šampiona, Witsel se odlučio uzeti ogroman novac i on će karijeru nastaviti u Kini.

On će u ovoj zemlji za četiri godine zaraditi nevjerovatnih 72 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi