Wojciech Szczesny seli u redove velikog rivala
Foto: EPA

Odlazi u Napoli

Wojciech Szczesny seli u redove velikog rivala

M. Šljivak

Wojciech Szczesny napustiće ekipu Rome.

Poljski golman je prethodne dvije sezone proveo na posudbi u rimskom timu iz ekipe Arsenala, ali ga Roma ovog ljeta neće otkupiti od Topnika. 

Szczesny će kako stvari stoje ostati u Italiji. Za njegove usluge je zainteresovan Napoli, a i poljski čuvar mreže je spreman da potpiše za ovaj tim.

Preostalo je još da se tim sa San Paola dogovori s Arsenalom oko cijene za ovog golmana, a njega će na poziciji prvog golmana u rimskom timu zamijeniti Brazilac Alisson.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Szczesnyog će u Napulju dočekati i velika konkurencija. Iskusni Pepe Reina će i u narednoj sezoni nositi dres trećeplasiranog tima Serije A i sigurno je da im predstoji velika borba za "jedinicu".

Wojciech Szczesny je kao omladinac došao u  Arsenal, a pored Rome i londonskog velikana, branio je još za engleskog niželigaša Brentford.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije