Wolfsburg bliži opstanku, Fejzić odbranio šta je mogao

Razigravanje za opstanak u Bundesligi

Wolfsburg bliži opstanku, Fejzić odbranio šta je mogao

Večeras je na Volkswagen Areni odigran prvi meč razigravanja za opstanak u Bundesligi u kojem je Wolfsburg minimalno, ali zasluženo savladao Braunschweig rezultatom 1:0.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti, koji će dugo žaliti za onim što je Mirko Boland promašio u 23. minuti. Vezni igrač Braunschweiga bio je potpuno sam pred golom Wolfsburga, šutirao je glavom ali je lopta otišla pored gola.

Igrao se 35. minut kada je dosuđen penal za Wolfsburg. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je iskusni Mario Gomez, koji je prevario našeg Jasmina Fejzića i pogodio za 1:0.

U drugom poluvremenu, Wolfsburg je gospodario terenom i imao je nekoliko ozbiljnih prilika da dođe do ubjedljivije pobjede i sebi olakša posao pred revanš, ali je Fejzić briljirao na golu gostiju.

Bh. čuvar mreže je u nekoliko navrata sjajno intervenisao i uspio je sačuvati nadu Braunschweigu da se ipak može plasirati u Bundesligu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja je ostalo 1:0, pa će Wolfsburg braniti minimalnu prednost na revanšu koji se igra 29. maja.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi