Wolfsburg doveo Draxlera!
Foto:EPA

Rekordna odšteta za Schalke

Wolfsburg doveo Draxlera!

S. Bošković

Wolfsburg je kompletirao transfer Juliana Draxlera koji je stigao iz Schalkea.

Vrijednost transfera nije objavljena, a povodom toga direktor Schalkea, Horst Heldt, je rekao: "Dva su razloga naše odluke da prihvatimo ponudu Wolfsburga: Mi nećemo otkriti informaciju o vrijednosti transfera, ali možemo reći da je to najveća odšteta koju smo primili za nekog našeg igrača."

"Ipak, ispunili smo želju Juliana da pređe u drugi klub. Na kraju sezone Julian mi je došao i izrazio želju da napusti klub. Rekao sam mu da ćemo razmotriti sve ponude za njega, ali sam ga pokušavao uvjeriti do kraja da ostane ovdje jer se krećemo u novom sportskom smjeru."

Jedan od najboljih igrača u Bundesligi potpisao je ugovor s Wolsfburgom na pet godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Draxler bi trebao biti zamjena za Kevina de Bruynea koji je jučer prešao u Manchester City za 55 miliona funti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.