Wolfsburg doveo Kineza koji je oduševio milione ljudi

Zhang među Vukovima

Wolfsburg doveo Kineza koji je oduševio milione ljudi

Njemački Wolfsburg danas je predstavio svoje najnovije pojačanje koje dolazi iz daleke Kine.

Riječ je o 23-godišnjem mladiću po imenu Zhang Xizhe, koji je velika zvijezda u svojoj zemlji. Do sada je ovaj fudbaler nastupao za Beijing Guoan za koji je odigrao već 153 utakmice i postigao 28 golova.

Dolazak Zhanga u Wolfsburg koštao je njemački klub manje od milion eura, a transfer je burno popraćen u njegovoj domovini.

Britanski mediji prenose vijest da je čak pedeset miliona ljudi uživo pratilo njegovo predstavljanje u novom klubu! 

Zhang je četvrti Kinez koji će nastupiti u Bundesligi. Prije njega, to su učinili Hao Junmin koji je igrao za Schalke, Shao Jiayi koji je nosio dres Munchena i Energie Cottbusa te Yang Chen koji je nastupao za Frankfurt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.