Wolfsburg ekspresno pronašao novog trenera

Nakon otkaza Ismaelu

Wolfsburg ekspresno pronašao novog trenera

Nekadašnji njemački prvak Wolfsburg igra jednu od svojih najslabijih sezona u Bundesligi, a jučer je klub otpustio trenera Valeriena Ismaela.

Ismaelu je presudio poraz od Werdera koji se desio u petak navečer, a u ovom klubu su ekspresno reagovali i već danas imenovali novog trenera Andriesa Jonkera.

Jonker (54) stiže iz Arsenala, gdje je radio kao direktor akademije, a u Wolfsburgu je već boravio od 2012. do 2014. godine kada je bio pomoćni trener.

Ovaj Holanđanin je sa Wolfsburgom potpisao do 2018. godine i imat će zadatak da spasi što se spasiti da u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Andries Jonker će svoj debi na klupi Wolfsburga imati 4. marta kada će gostovati Mainzu. Vrijedi istaći da je on već treći trener Vukova ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi