Wolfsburg lako do trijumfa kod slabašnog Freiburga

Bundesliga

Wolfsburg lako do trijumfa kod slabašnog Freiburga

E. Škorić

Nogometaši Wolfsburga igraju dosta promjenjljivo ove sezone, pa su tako, nakon gostujuće pobjede nad Braunschweigom, danas poraženi kod kuće od Wolfsburga (0:3).

Wolfsburg je u dobroj seriji, koja je nastavljena i u Freiburgu. Popularni Vukovi su slavili s 3:0, a dva pogotka postigli su u prvih 10-ak minuta igre.

Prvo je u osmoj minuti Arnold pogodio za 0:1, a samo tri minute kasnije hrvatski napadač Ivica Olić je bio strijelac za 2:0. U samoj završnici konačan rezultat postavio je Schafer u 91. minuti. 

Bh. reprezentativac Mensur Mujdža i dalje se oporavlja od povrede, pa ga nije bilo ni na klupi Freiburga, koji ima svega 11 bodova i nalazi se u opasnoj zoni, odnosno na 16. mjestu. Wolfsburg je petoplasirani i ima 26 bodova na kontu.

Bundesliga, 15. kolo:
Freiburg - Wolfsburg 0:3 (Arnold 8, Olić 11, Schafer 91)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg 0-1 Wolfsburg (Goal Maximilian Arnold) by all-goals
Freiburg 0-2 Wolfsburg (Goal Ivica Olic) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti