Wolfsburg nanizao osmu pobjedu, HSV u opasnoj zoni
Foto: EPA

Bundesliga

Wolfsburg nanizao osmu pobjedu, HSV u opasnoj zoni

E. Škorić

Wolfsburg je seriju pobjeda nastavio i u 11. kolu njemačke Bundeslige protiv HSV-a (2:0).

Wolfsburg je ove sezone sjajan i nalazi se odmah iza Bayerna na tabeli. Vukovi redaju pobjede, a novu, šestu uzastopnu prvenstvu i osmu ako računamo i Evropsku ligu, ostvarili su u meču sa otpisanim HSV-om.

Gostima je zaprijećeno već u sedmoj minuti, kada je Ivan Perišić glavom šutirao, ali je Jaroslav Drobny odbranio. 

Wolfsburg je poveo u 29. minuti. Ivica Olić nije imao problema u situaciji jedan na jedan s gostujućim golmanom. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

Drugi gol domaći postižu u 63. minuti, a precizan je bio Aaron Hunt nakon ubačaja Kevina de Bruynea. Do kraja se rezultat više nije mijenjao.

Tim iz grada automobila ima omjer 7-2-2 i 23 boda, četiri manje od lidera Bayerna, dok HSV ima tek devet bodova i uz Stuttgart i Borussiju Dortmund nalazi se u opasnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 11. kolo:
Wolfsburg - HSV 2:0 (Olić 29, Hunt 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.