Wolfsburg ne pušta Perišića u Inter

Ne žele prodati Hrvata

Wolfsburg ne pušta Perišića u Inter

E. Škorić

U Wolfsburgu ne razmišljaju o prodaji hrvatskog nogometaša Ivana Perišića.

Za 26-godišnjeg krilnog nogometaša hrvatske reprezentacije i Wolfsburga se zanima milanski Inter.

Talijani žele da posude Perišića do kraja sezone, a da onda otkupe njegov ugovor od Wolfsburga.

U gradu automobila ne žele da puste Perišića i smatraju da je on jako važan za momčad koja će igrati Ligu prvaka u sezoni pred nama.

“Znam da je Inter spreman da ga dovede, ali nisu jedini klub koji prati Perišića”, kazao je direktor Wolfsburga Klaus Allofs za Kicker, dodavši još:

“Nemamo namjeru da ga prodamo. Osim toga, mislim da ovaj potez ne bi bio ekonomski pogodan za Inter”.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Perišić je u Wolfsburg došao iz Borussije Dortmund 2014. godine, a u dresu Vukova zabio je sedam goova u 35 utakmica u protekloj sezoni.

Perišić je u karijeri nosio dres rezervni Sochauxa, igrao je i za Club Brugge, a dres hrvatske reprezentacije oblačio je 38 puta. Za Vatrene je postigao devet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.