Wolfsburg nemoćan pred Bayernom, Lewandowski nemilosrdan

Bayernu trofej

Wolfsburg nemoćan pred Bayernom, Lewandowski nemilosrdan

M. Šljivak

Fudbaleri minhenskog Bayerna savladali su danas ekipu Wolfsburga s 3:0 finalu Telekom Kupa.

Bavarci su u ovom susretu posao završili za samo 20 minuta. Robert Lewandowski je već nakon četiri minute igre zatresao mrežu protivnika za prednost Bayerna od 1:0, da bi u 15. minuti Sebastian Rode sjajno pogodio za sigurnih 2:0.

Nemoćno je Wolfsburg izgledao pred mašinom Pepa Guardiole. Nisu imali apsolutno nikakve šanse protiv raspoloženog bavarskog giganta, koji je u 20. minuti još jednim fantastičnim pogotkom Lewandowskog povećao prednost na 3:0.

Iako je do kraja susreta bilo još prilika, rezultat je ostao nepromijenjen, te je Bayern osvojio trofej Telekom Kupa.

Telekom Kup:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern - Wolfsburg 3:0 (Lewandowski 4', 20', Rode 15')

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije