Wolfsburg pobjedom u Rusiji izbio na drugu poziciju

Protiv Krasnodara slavili sa 4:2

Wolfsburg pobjedom u Rusiji izbio na drugu poziciju

Fudbaleri Wolfsburga trijumfalno su okončali daleko gostovanje u Rusiji protiv ekipe Krasnodara, kojeg su savladali rezultatom 4:2.

Wolfsburg je u prednost došao pred kraj prvog poluvremena. Igrao se 37. minut kada je Granqvist zatresao svoju mrežu i tako doveo goste u vodstvo.

Odmah što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu, Wolfsbug je duplirao prednost. Pogodak za gostujući tim ponovo je postigao Kevin de Bruyne u 46. minuti. Granquvist u 51. minuti sa bijele tačke pogađa za smanjenje vodstva i tračak nade za goste, ali dva gola razlike za Wolfsburg vratio je Gustavo u 64. minuti.

Deset minuta prije kraja, De Bruyne postiže drugi gol na utakmici da bi konačni rezultat utakmice postavio Wanderson golom u 86. minuti.

Wolfsburg sada ima četiri boda i nalazi se na drugoj poziciji odmah iza Evertona.

Evropa liga, grupa H:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Krasnodar - Wolfsburg 2:4 (Granquist 51', Wanderson 86'- Granquist 37' autogol, De Bruyne 46', 80', Gustavo 64')  


Krasnodar 2-4 Wolfsburg (All Goals) 23-10-2014 by Strobner

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.