Wolfsburg želi da vrati Džeku
Foto: EPA

Zanima ih bh. napadač

Wolfsburg želi da vrati Džeku

E. Škorić

Njemački Wolfsburg želi da vrati našeg  reprezentativca Edina Džeku.

Džeko će ovog ljeta najvjerovatnije napustiti Manchester City, što je nedavno potvrdio i menadžer Građana Manuel Pellegrini, rekavši da Edin ne igra u pripremnim utakmicama jer bi trebao da promijeni klub.

Za Džeku se zanima najviše Roma, koja na sve načine želi da ga potpiše do početka nove sezone. Zainteresovan je i Arsenal, a u trku se uključuje i Wolfsburg.

Corriere dello Sport navodi da su Vukovi spremni da pregovaraju sa Cityjem kako bi u svoje redove vratili bh. napadača, koji je vodio Wolfsburg do titule u Njemačkoj 2009. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za njemački klub je Džeko postigao 66 golova u 111 utakmica, a 2011. godine prešao je u City. S Građanima je osvojio dva naslova Premiershipa, FA Cup, Liga kup, Community Shield, ali u posljednje dvije sezone igra jako malo i to je razlog zašto želi da ide.

Podsjetimo da je Džeko najbolji strijelac u povijesti bh. reprezentacije sa 42 gola u 72 nastupa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.