Xabi Alonso: Liverpool ima mističnost, historiju i šarm
Foto: EPA

Španac je i dalje vezan za klub sa Anfielda

Xabi Alonso: Liverpool ima mističnost, historiju i šarm

Nekadašnji sjajni veznjak Liverpoola, a potom Real Madrida i Bayerna, Xabi Alonso je sa španskim medijima razgovarao o svojoj bogatoj karijeri, a posebno o danima provedenim na Anfieldu.

Alonso je u Liverpool došao 2004. godine iz Real Saociedada, a kako sam kaže, čim je stigao u Liverpool zavolio je klub.

Fantastični španski veznjak je uživao igrajući u Premier ligi, a iako je napustio Anfield prije osam godina i dalje je "zaljubljen" u Liverpool.

"Liverpool ima mističnost, hostoriju, ima šarm na koji padnu svi oni koji vole fudbal. Odmah sam zavolio Anfield i Premier ligu. Trudio sam se i stvari su išle odlično. U mojoj prvoj godinu u klubu smo osvojili Ligu prvaka! Tada sam postao vezan za Liverpool, a kada se jednom vežete za taj klub ostanete vezani čitav život", izjavio je Alonso.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alonso će uvijek imati lijepa sjećanja na Liverpool, a pogotovo na legendarno finale Lige prvaka 2005. godine protiv Milana, kada je Španac upotpunio povratak svoje ekipe i postigao gol za poravnanje, nakon što je Milan imao vodstvo od 3:0. Nakon velikog povratka, Liverpool je tada boljim izvođenjem jedanaesteraca slavio protiv Milana i došao do trofeja Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi