Xabi Alonso otkrio u kojem će klubu završiti karijeru

Neće ići u bogate krajeve

Xabi Alonso otkrio u kojem će klubu završiti karijeru

Španski fudbaler Xabi Alonso je već uveliko zagazio u pozne igračke godine.

Fenomenalni veznjak Bayern Munchena na startu nove sezone igra na visokom nivou i nerijetko je strijelac, ali je svjestan da se polako bliži kraj njegove karijere.

Alonso ima 34 godine i želju da u fudbalsku mirovinu ode iz nekog velikog kluba. Ne želi ići u egzotične krajeve u potrazi za dodatnim novcem, a karijeru želi završiti u klubu u kojem je sada.

"Mislim da će Bayern biti posljednji klub u mojoj karijeri. Dok me tijelo i um služe, želim igrati na najvišem nivou. Za mene ne postoji više nijedan korak u seniorskom fudbalu. Možda bih otišao u Italiju, ali nemam više vremena. Svoju karijeru želim završiti u Munchenu", poručio je Alonso.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Xabi Alonso je prije Bayerna igrao za Liverpool, Real Madrid, Eibar i Real Sociedad.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi