Xabi Alonso: Prvo moramo zaustaviti Messija

Fudbaler Bayerna

Xabi Alonso: Prvo moramo zaustaviti Messija

Fudbaleri Bayerna otputovali su u Barcelonu, gdje će sutra sa istoimenim domaćinom odmjeriti snage u utakmici polufinala Lige prvaka. 

Xabi Alonso jedan je od igrača Bayerna koji najbolje poznaje katalonski tim, a uoči utakmice na konferenciji za medije istakao je da prvo moraju zaustaviti Lionela Messija. 

"Bit će nam ovo velik izazov, vidjet ćemo što možemo sutra. Prvo moramo zaustaviti Messija, neće nam biti lako s njim", kazao je Alonso, koji mnogo cijeni trenera Guardiolu.

"Imamo blizak odnos i zajedno se borimo za isti cilj. Imao sam sreću da radim s dva sjajna trenera, Guardiolom i Mourinhom."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern na Camp Nou neće moći računati na usluge Alabe, Riberyja i Robbena, a upitan je i nastup Lewandowskog, iako je otputovao sa ekipom. 

"Izostanak važnih igrača nam neće biti isprika. No htjeli bismo da su svi igrači s nama jer su svi važni", zaključio je španski fudbaler. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti