Xavi Hernandez: Protiv Atletica nije lako stvarati šanse

Kapiten Barcelone

Xavi Hernandez: Protiv Atletica nije lako stvarati šanse

Rezultat prve utakmice igrane na Camp Nou stadionu u Barceloni ne ulijeva mnogo nade navijačima Barce, ali sa katalonskim divom se nikada ne zna. 

Bez obzira na 1:1 iz prvog meča, u Barceloni sa optimizmom dočekuju predstojeću utakmicu uz nadu za prolazak dalje.

"Protiv Atletica nije lako napraviti šanse, moramo igrati tečno uz težnju da lopta ide što brže. Bolje bi bilo da sa povoljnijim rezultatom čekamo revanš, ali sve zavisi od nas. Mi smo napadačka ekipa, ali igramo protiv tima koji igra potpuno suprotno,“ izjavio je Xavi Hernandez.

U timu Barcelone Gerard Pique će propustiti utakmicu zbog povrede kuka, a od ranije je poznato da golman Victor Valdes neće biti u timu zbog povrede koljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.