Xavi ima svog favorita: Preporučio Barci zamjenu za Neymara
Foto: EPA

Legendarni fudbaler o mogućem pojačanju Barcelone

Xavi ima svog favorita: Preporučio Barci zamjenu za Neymara

Neymar je u šokantnom transferu vrijednom 222 miliona eura napustio Barcelonu i pojačao PSG, a od tada špekulacije o njegovoj mogućoj zamjeni na Nou Campu ne prestaju.

Ime Philippea Coutinha se već odavno pominje u tom kontekstu, ali iako je on, navodno, predao svom trenutnom klubu, Liverpoolu, zahtjev za transfer, Redsi su već odbili dvije ponude Barce za svog fudbalera.

Drugi fudbaler koji bi, navodno, mogao stići na Nou Camp, je igrač Borussije Dortmund, Ousmane Dembele. Francuz koji je prošlog ljeta stigao u Dortmund iz Rennesa ima veliku želju zaigrati za Barcu, pa i on sam pokušava nagovoriti čelnike Borussije da dogovore njegov transfer u katalonski klub.

Legendarni Xavi, nekadašnji kapiten Barcelone, smatra da bi upravo Ousmane Dembele bio pravi izbor za Katalonce kada je zamjena za Neymara u pitanju.

"On je svestran igrač koji posjeduje puno fizičkih i tehničkih kvaliteta, te je veoma brz", izjavio je Xavi za Eurosport, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ima odličan zadnji pas. Njemu je 20 godina, a to znači dvije stvari: Budućnost je pred njim, ali će, također, morati pokazati da posjeduje dovoljno mentalne snage da se nametne u klubu zahtjevnom kao Barcelona."

"Njegove godine su i snaga, ali i hendikep. Ali s obzirom na njegove kvalitete, klub mora riskirati sa njim...Cijena? Danas svaki dobar igrač vrijedi milione", dodao je Xavi Hernandez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi