Xavi: Kraj je blizu, osjećam da me tijelo izdaje

Najavio odlazak

Xavi: Kraj je blizu, osjećam da me tijelo izdaje

Španski fudbaler, Xavi Hernandez,  ne misli da će još dugo moći igrati u jakom ritmu i ovo mu je vjerovatno posljednja sezona u  Barceloni.

Ovaj 34-godišnjak po okončanju karijere planira uploviti u trenerske vode, što je potvrdio i u razgovoru za tamošnje medije.

"Nadam se da ću u budućnosti raditi kao trener. Volio bih ostati u klubu dok god tu ima mjesta za mene", kazao je Xavi, te dodao:

"Ispred mene je još malo utakmica, osjećam da me tijelo izdaje, da se teže oporavljam i da nisam spreman igrati svaka tri dana. Osjećam da je kraj blizu". 

Xavi bi svojim odlaskom dao prostor mlađim igračima, poput Sergija Sampera i Rafinhe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.