Xavi: Ne bih nikada mogao igrati u Realu
Foto: EPA

"Barca je moja istina"

Xavi: Ne bih nikada mogao igrati u Realu

E. Škorić

Xavi je rođeni Katalonac i kao takav, kaže, ne bi nikada prešao u Real Madrid.

Xavi je svoju karijeru posvetio Barceloni. Ostao je u klubu i prošlog ljeta iako je znao da neće previše igrati. Njemu je Barca sve, pa je nezamislivo da jednog dana bude u Real Madridu.

“Barcin sam fanatik. Ne bih nikada bio sretan u Madridu. Iz Barcelone sam i to je moja istina, ne mogu nikoga zavarati”, otkrio je Xavi, dodavši:

“Ne želim nikada napustiti Barcelonu. Do kraja želim ostati ovdje. Ne znam do kada ću igrati ali kada sam potpisao novi ugovor, osjećao sam se komfornije”.

Još je kazao da će ostati u nogometu bez obzira hoće li biti sportski direktor, trener ili će raditi s omladincima, te je dodao da je Lionel Messi najbolji igrač s kojim je igrao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.