Xavi: Nisam sretan na klupi Barcelone, ali nema panike

Nije bajno, ali nije ni dramatično

Xavi: Nisam sretan na klupi Barcelone, ali nema panike

Sjajni fudbaler Barcelone, Xavi, ove sezone igra mnogo manje nego u proteklim što zbog već poznih igračkih godina, što zbog Enriqueovih taktičkih zamisli.

Španjolski "mađioničar" se ne želi svom treneru miješati u posao, ali ipak ističe da nije zadovoljan trenutnom situacijom.

"Nisam sretan što sjedim na klupi i lagao bih kada bi rekao da to nije tako. Želio bih više igrati, ne krijem to. Ipak mislim da je na prvom mjestu tim i rezultati koje ćemo postići, a manje je bitno ko je na terenu. Ne želim se miješati Enriqueu u posao, situacija nije bajna ali nije ni toliko dramatična. Pokušat ću se izboriti za veću minutažu", rekao je Xavi.

Xavi je u susretu sa PSG-om ušao u igru sa klupe za rezervne igrače i upisao svoj 143. nastup. Tako je ovaj fudbaler postao igrač sa najviše nastupa u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.