Xavi: Nismo zaslužili poraz, Atletico nije bio bolji

Barcelona se oprostila od Lige prvaka nakon četvrtfinala

Xavi: Nismo zaslužili poraz, Atletico nije bio bolji

Barcelona se od ovogodišnje Lige prvaka oprostila u četvrtfinalu porazom od Atletico Madrida na Vicente Calderonu (1:0).

Kapiten katalonskog kluba Xavi Hernandez nije bio zadovoljan nakon večerašnjeg poraza, a smatra da je njegov tim ipak zaslužio plasman među četiri najbolja evropska kluba.

"Stvarno ne vidim kako je Atletico zaslužio pobjedu i plasman dalje", bila je prva reakcija iskusnog veznjaka Barcelone, koji nije bio zadovoljan realizacijom stvorenih prilika.

"Imali smo nekoliko dobrih prilika da izborimo remi, imali smo četiri ili pet prilika koje obično pretvaramo u golove. Mislim da smo zaslužili najmanje neriješeno i produžetke", istakao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.