Xavi: Pep želi Dele Allija
Foto: EPA

Novi rekordni transfer na pomolu?

Xavi: Pep želi Dele Allija

Legendarni Xavi tvrdi da njegov bivši trener želi u redove Manchester Cityja dovesti jednog od najvećih talenata engleskog fudbala, Dele Allija.

Prema riječima Barcelonine legende Xavija, trener Manchester Cityja želi u rekordnom transferu dovesti Dele Allija u svoju ekipu.

Međutim, ko god da se odluči Tottenhamu poslati ponudu za mladog fudbalera, moraće izdvojiti pozamašnu svotu novca, jer se pretpostavlja da bi otkupna klauzula ovog igrača mogla prevazići i onu Paula Pogbe, koju je Manchester United platio Juventusu za usluge francuskog fudbalera.

"Razgovaram sa Pepom, znam da on misli da je važno da dovodi engleske igrače. Siguran sam da će na ljeto tražiti pojačanja širom Evrope, ali očekujem da će to raditi i u Premier ligi", rekao je Xavi.

"U ovom momentu najbolji engleski, ali i jedan od najboljih igrača u Evropi je Dele Alli. On je poseban fudbaler...On je tip igrača kakve Pep voli, igrač koji odgovara stilu igre koji on preferira u svojim ekipama."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Siguran sam da ga Tottanham neće lako pustiti, ali svi znamo da Manchester City ima dovoljno novca", dodao je na kraju Španac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti