Xavi ruši Giggsov rekord u Ligi prvaka?

Može li Španac prestići Giggsa na vječnoj listi?

Xavi ruši Giggsov rekord u Ligi prvaka?

Legenda reprezentacije Španije i Barcelone, Xavi, na vječnoj listi igrača sa najvećim brojem nastupa u Ligi prvaka nalazi se na drugoj poziciji. 

Španac je u dresu Barcelone u UEFA-inim takmičenjima odigrao 147 utakmica, a postigao je 12 golova. Xavi za legendom Manchester Uniteda, a sada pomoćnim trenerom ekipe sa Old Trafforda zaostaje četiri gola. 

Giggs je u dresu Uniteda skupio 151 utakmicu i ako Xavi ne bude imao problema sa povredama vjerovatno će ove sezone prestići legendarnog Velšanina. 

Od aktivnih igrača među prvih deset je i Realova jedinica, Iker Casillas sa 142 odigrane utakmice na četvrtom mjestu vječne liste. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.