Xhaka najneuspješniji "dodavač" Premier lige
Foto: EPA

Fudbaleru Arsenala nikako da krene

Xhaka najneuspješniji "dodavač" Premier lige

Ekipa Arsenala već dugi niz godina praktikuje igru sa puno dodavanja, a navijači Topnika su ponosni na lepršav stil igre svojih miljenika. 

Međutim, upravo jedan igrač Arsenala predvodi najgore "dodavače" engleske Premier lige.

Granit Xhaka je na Emirates stigao 2016. godine, a mnogi su smatrali da je upravo on karika koja nedostaje u veznom redu Arsenala.

Ipak, od svog dolaska u Arsenal ovaj švicarski reprezentativac nikako da uveža dva dobra nastupa, a ono što je dodatno zabrinulo navijače Topnika jeste činjenica da je jako loš i u svom "osnovnom" poslu - dodavanjima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema britanskom Telegraphu, 25-godišnji Xhaka je u dosadašnjem toku sezone već uputio 153 pogrešna dodavanja, što je najviše od svih igrača u engleskoj Premier ligi.

Da li će ova Xhakina statistika dodatno pogoršati njegov "ugled" među navijačima Arsenala, koji već odavno smatraju da je Wenger, prilikom njegovog transfera, "bacio" 30 miliona funti?

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi