Yacine Brahimi potpisao sa Portom na pet godina

Alžirac promijenio sredinu

Yacine Brahimi potpisao sa Portom na pet godina

Fudbalski reprezentativac Alžira Yacine Brahimi potpisao je petogodišnji ugovor sa ekipom Porta. Alžirac je prethodno nosio dres španske Granade.

Sjajni fudbaler u čije kvalitete smo se mogli uvjeriti na proteklom Mundijalu će za pet godina zaraditi 6,5 miliona eura, a klub koji bude želio da ga otkupi od Porta morati će portugalskom klubu izbrojati 50 miliona evropskih novčanica. 

Brahimi je do sada za selekciju Alžira odigrao sedam utakmica i postigao jedan gol, a upravo svoj debitantski gol za Alžir dao je na SP-u u visokoj pobjedi od 4:2 nad Južnom Korejom.

Pored Granade, Brahimi koji je prije 24 godine rođen u Francuskoj, igrao je za Clermont i Rennes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.