Yaya Toure: Ja sam musliman i ne pijem alkohol

Oglasio se povodom kazne

Yaya Toure: Ja sam musliman i ne pijem alkohol

Fudbaler Manchester Cityja Yaya Toure jučer je kažnjen oduzimanjem vozačke dozvole na 18 mjeseci zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Ovaj 33-godišnjak se danas odlučio oglasiti zvaničnim saopštenjem za javnost, u kojem tvrdi da je riječ o velikoj zabuni.

"Tokom dvije posljednje sedmice došlo je do neke zabune povodom toga da sam vozio pod uticajem alkohola. Dobro je poznato da sam ja musliman i da ne pijem alkohol", započeo je Toure, te nastavio:

"Uvijek sam odbijao alkohol i to zna svako ko me poznaje. Čak sam odbijao i šampanjac za igrača utakmice jer se to kosi s mojim vjerskim opredjeljenjima".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vožnja u pijanom stanju je ozbiljan prekršaj i, iako nisam to svjesno uradio, prihvatio sam kaznu i izvinio se zbog ove situacije. Želim se zahvaliti porodici, prijateljima i ljudima iz Manchester Cityja za podršku koju mi daju u ovim teškim danima", napisao je Toure.

Kompletno Toureovo saopštenje možete pročitati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi