Yaya Toure razočarao Kineze

Odbio bogatu ponudu

Yaya Toure razočarao Kineze

E. Škorić

Iskusni nogometaš Manchester Cityja Yaya Toure nije prihvatio bogatu ponudu iz Kine.

Toure je na početku sezone bio u nemilosti trenera Pepa Guardiole, ali ovaj sjajni veznjak dobio je šansu u posljednje vrijeme i ponovo podsjeća na onog starog Tourea.

Njegova agent Dmitrij Seluk otkrio je kako je odbijena ponuda iz Kine.

"Bila je ponuda bolja od one koju je dobio Witsel, ali znate kako, ima igrača koji ne vole novac više od nogometa", kazao je ukrajinski agent.

Toure namjerava da ostane do kraja ugovora sa Cityjem, tačnije do kraja sezone, a onda će vjerovatno potražiti neki novi izazov. Namjerava da odigra još nekoliko sezona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tridsettrogodišnji Toure je karijeru počeo u Beverenu, igrao je za Metalurg Donjeck, Olympiakos, Monaco, Barcelonu i Manchester City.

U karijeri je osvojio dva naslova La Lige, Kup Kralja, Superkup Španije, Ligu prvaka, evropski Superkup, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, Premier ligu dva puta Engleske, FA Cup...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti