Yaya Toure se divi dvojcu Uniteda

Respektuje Ibrahimovića

Yaya Toure se divi dvojcu Uniteda

E. Škorić

Veteran Manchester Cityja Yaya Toure ugledao se na Zlatana Ibrahimovića i Ryana Giggsa.

Toure (33) ponovo se vratio u tim Cityja, premda je ranije imao problema sa trenerom Pepom Guardiolom i to uglavnom zbog menadžžera Dimitrija Seluka, koji je često ispaljivao otrovne strelice prema španskom treneru.

Iskusni Toure, koji je u 17 nastupa ove sezone postigao šest goloa, smatra da još može kvalitetno da igra unatoč godinama, a najbolji primjer za to su mu Ibrahimović i Giggs.

"Igrači danas mogu dugo igrati. Vidite dečke poput Ibre ili Giggsa, oni su najbolji primjer. Ne znam ništa za sljedeću sezonu, sada ne mislim o tome. Sada uživam sa svojim saigračima", rekao je Toure, pa je nastavio:

"Što se mene tiče, uvijek nastojim dati sve od sebe za svoj tim i osvajati trofeje. Uvijek se dugo zadržavam u jednom klubu, nikad ne želim da rano odem. Tu sam da pomažem ekipi koja me dovede i plati".

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je trenutno drugi u Premier ligi, ali daleko od titule, dok je u Ligi prvaka u osmini finala s 5:3 pobijedio Monaco u prvom meču, a ostaje još i FA Kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi