Yaya Toure: Spreman sam pomoći Rusima
Foto: EPA

Borba protiv rasizma

Yaya Toure: Spreman sam pomoći Rusima

E. Škorić

Iskusni nogometaš Manchester Cityja, Yaya Toure, ponudio je pomoć Rusiji u rješavanju problema s rasizmom i diskriminacijom.

Rusija je na udaru zbog rasizma i Toure je sam doživio neugodnost kada je gostovao 2013. godine sa Cityjem u Moskvi protiv CSKA.

"Ljudi pričaju da se ništa nije desilo. Ako se budu dogodile situacije s rasizmom, onda će to biti veliki nered. Svi pričaju da je Rusija možda malo teška. Nadam se da će Rusi sve iznenaditi. Spreman sam pomoći Vladi Rusije i FIFA-i u rješavanju ovog problema", kazao je Toure, dodavši da su to važne stvari za budućnost ovog sporta.

Liverpool se prošlog mjeseca žalio UEFA-i da su njegovog igrača na rasnoj osnovi vrijeđali navijači Spartaka tokom meča Lige prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi